Povídky z jedné a druhé kapsy

Galerie

14 vybraných žáků literárně dramatického oboru ze státních základních uměleckých škol zlínského kraje, 2 profi herci Městského divadla Zlín a Čapkovy "kapesní detektivky" v dramatizaci režiséra Vladislava Kracíka.

„Herci Markéta s Matějem mezi děti krásně zapadli, fungují jako jedna parta na jevišti, i v zákulisí. Ty děti jsou elita, většinou mají zkušenosti z recitačních soutěží i z divadelních vystoupení v rámci ZUŠ. Mnohé z nich mají skvělé předpoklady věnovat se herectví dál třeba na konzervatoři,“ uvedl režisér Kracík s tím, že Povídky budou představení pro celou rodinu. „Je to špíl hravý, komiksový, dětem blízký, protože ho spoluvytvářely. Situace jsou jim přirozené, protože řada z nich vychází ze společných improvizací,“ dodal.

Jeho slova potvrzuje i herec Matěj Štrunc: „Energie, kterou do zkoušení přinesli naši mladší kolegové, je neuvěřitelně inspirující a úplně mě strhla.“

Inscenace se po premiéře zařadila na běžný repertoár Městského divadla Zlín. „Je to záležitost unikátní, precedentní. Děti se učí od nás, my od nich. Nad tím vším pan Čapek, jehož humanistické texty jsou dnes tak aktuální.“ uvedl principál zlínského divadla Petr Michálek.

Vstupné dobrovolné.

www.ZUŠ Uherský Brod

facebook ZUŠ Uherský Brod

Informace o akci a jejím konání