Honza Nedvěd

Honza Nedvěd

Galerie

Nejznámějšího českého folkového a trampského písničkáře jistě netřeba představovat, vždyť jeho písně se učí i děti ve školách z čítanek.
Letos oslaví Honza 50 let na pódiu. Hrál různé žánry v různých formacích, než se ustálil ve své typické písničkářské poloze, kterou znají snad všichni. Za tu dobu vydal přes 20 desek.
Po dvou letech odmlky, kdy se věnoval především skládání a odpočinku, se nyní rozhodl znovu se postavit na „prkna“ a vyslyšet přání svých fanoušků.

V pořadu uslyšíte nejznámější Nedvědovky (Kohout, Podvod, Bible) a také písničky z posledního CD Souhvězdí jisker.

Ke spolupráci přizval dvě skvělé hudební osobnosti:

Jindra Koníř – vynikající hráč na klávesové nástroje, dirigent, skladatel, aranžér. V roce 2001 se stal nositelem prestižní Světové ceny Antonína Dvořáka. Byla mu předána za vynikající přínos umění v oblasti hudby. Působil v zahraničí s mnoha významnými celebritami (Demis Roussos, Petula Clark, Magic Plattens). Po návratu do republiky hrál několik let s Honzou Nedvědem či Lenkou Filipovou. Aktuálně bude hostem tour Honzy Nedvěda.

Pavel Helan – písničkář, hráč na kytaru a ukulele, skladatel, pohotový moderátor a průvodce pořadu. Na pozdim roku 2013 se stal finalistou soutěže Československo má talent. V roce 2014 vydal CD iBůh a vyjel na první samostatné Ajfon tour. V roce 2015 absolvoval festivaly v ČR i na Slovensku, byl hostem Hradišťanu, Tomáše Kluse. Aktuálně bude hostem tour Honzy Nedvěda.

Informace o akci a jejím konání