Pavel Čadek - přesunuto z 14.5.2020

Pavel Čadek - přesunuto z 14.5.2020

Galerie

Terasa Domu kultury.
Za nepříznivého počasí hudební kavárna DK.

Cellofolk.

Pavel Čadek je brněnský písničkář hrající na violoncello a samozvaný zakladatel nového hudebního žánru "cellofolk", což je něco mezi Nohavicou (folk) a Apocalypticou (cellorock).

Pavlovy koncerty, bývají mixem písní vážných, satirických, nebo i zcela oddechových. Nejznámější a nejsmutnější je pravděpodobně "Nelajkla mi status", se kterou zvítězil v soutěži Notování a v 18. filmovém festivalu fakulty informatiky MU. Na koncertech hrává spolu s akordeonistou a skladatelem Ondřejem Zámečníkem a cajonistou Davidem Pašou. Toto uskupení si říká Úcellová skupina, neboť oba hrají u cella.

Od svého začátku v roce 2016 se mu podařilo předskakovat Bratrům Ebenům, Pokáčovi a Petru Bende, zvítězit v soutěži Notování, dvakrát zvítězit ve Filmovém festivalu fakulty informatiky MU (videoklipy Nelajkla mi status a Mám Upův syndrom), zvítězit v písničkářské videolize (vdeoklip Úředníkův song), a dvakrát získat druhé místo ve finále soutěže Houpací kůň.

V roce 2019 vydává své debutové album Cellofolk, které nahrál společně s akordeonistou Ondřejem Zámečníkem a cajonistou Jakubem Špiříkem u zvukaře a producenta Jakuba Šimáně.

www.Pavel Čadek

Informace o akci a jejím konání