Krysáci

Krysáci

Interaktivní večerníčková výstava pro děti.

Bylo, nebylo, stalo se, nestalo se, ale jedno je jisté, existuje o tom večerníček s názvem Krysáci…

Na začátku stál nápad dvou kamarádů Cyrila Podolského a Martina Šinkovského. Příběh vznikl při cestě vlakem. Zbývalo „jen“ přesvědčit Českou televizi, že příběhy o krysách a potkanech odehrávající se na smetišti jsou vhodné pro Večerníček, a začít natáčet. Tenkrát nikdo netušil, že bude natočeno celých 26 epizod, na jejichž výrobě stráví různí členové štábu skoro 5 let života. Následně vyšly dvě knihy a po výstavních síních začala putovat výstava, která už navštívila Prahu, Telč, Brno, Karvinou, Kroměříž, Třinec a další města vždy s obrovským ohlasem.

Na malém smetišti poblíž Vizovic žijí dva krysáci Hubert a Hodan. Bydlí v zásuvkách šicího stroje spolu se svým sádrovým kamarádem trpaslíkem Ludvíkem. Jednoho dne k nim nedobrovolně, v čerstvé zavážce smetí, přicestuje Eda - bílý laboratorní potkan z Prahy. Hubert s Hodanem jsou rázovití, trochu pomalejší, ale o to přirozenější valašské krysy. Oproti nim Eda je světácký potkan z Prahy, který je oběma hrdinům výraznou protiváhou. Hubert s Hodanem si na Edu brzy zvyknou a stane se jim průvodcem „vyspělou civilizací“ a Eda zase ví, že bez Huberta s Hodanem se tady neobejde… Hlas Krysákům zapůjčili Bolek Polívka a Jiří Pecha.

Přijďte nahlédnout do pohádkového světa smetiště poblíž Vizovic, pod pokličku technické výroby večerníčku či se podívat na promítání prvního dílu Krysáků.

6.1. - 5.3.2023.

Otevírací doba Galerie:
pondělí - pátek 9:00-12:00, 13:00-17:00
sobota - neděle 13:00-17:00

Vstupné:
50,-Kč děti, studenti, senioři,
80,-Kč dospělí,
200,- rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti)

Informace o akci a jejím konání