Jak se bránit šikaně na internetu?

Jak se bránit šikaně na internetu?

Galerie

Přednáší: Bc. Matěj Krejčí.

Žijeme v době, kdy mobil, sociální sítě a internet je součástí našeho každodenního života. Ukazuje se, že dnešní studenti kontrolují svůj telefon zhruba každých 12 minut. Klikání, posouvání nebo doteky mobilu uskuteční až 2 617 krát za den. Internet a sociální sítě jsou již absolutní součástí jejich identity a tím se dostávají do nebezpečí. Velká část společnosti i když má tisíce přátel na sociálních sítí, tak i přesto vykazují znaky úzkostí a osamělosti. Což vede k náchylnosti na internetu.
Díky přednášce se studenti dozvědí:
Jak a s kým komunikovat na internetu, jak zvládat online šikanu, jak chránit své profily a svá zařízení, jaké techniky manipulace využívá internet a predátoři, jak přistupovat bezpečně k internetu a sociálním sítím, co konkrétně ovlivňuje naše přemýšlení na internetu, které nástroje použít na rozvoj vlastní zodpovědnosti, jaké jsou základy digitální etikety a digitální hygieny.
Smyslem přednášky je předat studentům informace, jak se zachovat v případě hrozícího nebezpečí na internetu a jak mu předcházet.

Délka pořadu: cca 75 minut.

Vhodné pro ZŠ 8.-9. třída a SŠ.

Informace o akci a jejím konání