Jan Kořínek and Groove

Jan Kořínek and Groove

Galerie

Jan Kořínek – Hammond varhany, Libor Šmoldas – kytara, Martin Novák – bicí

Jan Kořínek, hráč na Hammondovy varhany a velký vyznavač blues a jeho příbuzných žánrů, kromě klávesových nástrojů ovládá také kytaru a baskytaru. Tato znalost mu pomohla k lepšímu ovládnutí varhan, na které hraje také basové linky. Jeho oblíbenci jsou jazzoví a bluesoví varhaníci Jimmy Smith, Jack McDuff, Jimmy McGriff, Bill Dogett, Wild Bill Davis, Shirley Scott, Leon Spencer a hudebníci podobné krevní skupiny.

Libor Šmoldas je jedním z nejvytíženějších jazzových kytaristů české jazzové scény posledních let. Hrál a nahrával s hudebníky mezinárodní scény, jako jsou Jeff Ballard, George Mráz, Sam Yahel, Michal Tokaj či Michal Baransky i s hvězdami českého jazzu. Také působí jako učitel jazzové kytary na Vyšší odborné škole Jaroslava Ježka, od roku 2008 je členem představenstva České jazzové společnosti.

Bubeník Martin Novák působil jako sideman mnoha muzikantům zvučných jmen, jakými jsou Najponk, Roman Pokorný, Yvonne Sanchez nebo Ondřej Pivec. Díky všem příležitostem si zamiloval jazz a blues celého minulého století až dodnes. Je členem kapel Groove, Infinite Quintet, Libor Šmoldas trio nebo Petr Kalfus trio. Jeho vzory jsou např. Jeff ‚Tain' Watts, Eric Harland, Jimmy Cobb, Philly Joe Jones nebo Idris Muhammad.

www.Jan Kořínek and Groove

Délka akce: 90 minut

Informace o akci a jejím konání