Petr Bende & band a hosté - Vánoční turné 2018

Petr Bende & band a hosté - Vánoční turné 2018

Petr Bende namíchá další hudební koktejl na svém vánočním turné.
Kapela Petra Bende slaví 15 let pohromadě a v duchu těchto oslav se ponese také tradiční vánoční turné. Zpěvák tak i letos naváže na úspěšný projekt, se kterým koncertuje po celé České republice již po dvaadvacáté.
Muzikant napříč hudebními žánry. Tak by se dal stručně charakterizovat Petr Bende. Letošní turné, na které opět vyráží s početným ansámblem, je toho jen dalším důkazem.
Vánoční šňůru odstartuje 30. listopadu ve Velké nad Veličkou a během adventu zavítá kapela celkem do 17 měst. Na koncertu se představí Petrův „band“ a nebude chybět ani Cimbálová muzika Gromba, která program obohatí o lidovou složku. Pěvecký sbor Campana z Gymnázia J. A. Komenského Uherský Brod umocní vánoční atmosféru.
Po mnoha letech bude na koncertu hostovat zakládající člen kapely, trumpetista Karel Nováček, který byl u zrodu mnoha Petrových skladeb. Hlavním letošním hostem je Radim Zenkl, světově uznávaný hráč na mandolínu, který předvede svou vlastní virtuózní techniku, při které nástroj zní, jako by hrály dva nástroje současně. Zahraje také na řadu lidových fléten a dokonce i australské didgeridoo. Zazní vlastní tvorba, irská muzika a tradiční české koledy v originálních úpravách.
Návštěvníci se kromě energií nabitého koncertu mohou těšit také na křest nového live dvojCD, které je výběrem nejlepších písní z vánočních koncertů za poslední dva roky. Vyjde ve spolupráci s vydavatelstvím Supraphon.
A k tomu - jak je již na Bendeho vánočních koncertech samozřejmostí - nová scéna, videoprojekce, LED stěny, špičkové ozvučení a osvětlení na míru všech koncertů technikou, která Petra doprovází po celé republice. Čeká Vás multimediální zážitek!

www.Petr Bende

Informace o akci a jejím konání