Jazz Q Martina Kratochvíla

Jazz Q Martina Kratochvíla

Jazz Q je jazz rocková a art rocková skupina spojená především se jménem svého hlavního spoluzakladatele klávesisty a skladatele Martina Kratochvíla. Počátky kapely sahají do 60tých let minulého století a zajímavý je seznam jednotlivých členů tohoto uskupení, kteří zde hráli: asi nejznámější sestava byla v 70tých letech - Martin Kratochvíl - elektrofonické klávesové nástroje, Vladimír Padrůněk - baskytara, Luboš Andršt - kytara, později František Francl a Zdeněk Fišer, Michal Vrbovec - bicí dále to pak třeba byli : Jana Kratochvílová, Michael Kocáb, Jiří Stivín, Petr Kalandra, Ondřej Hejma nebo Oskar Petr.
Kapela i nyní neúnavně koncertuje, kdy se s Martinem na podiu zjevuje Zdeněk Fišer (kytara), Přemysl Faukner (baskytara) a za bicí usedá z nejmladší generace Filip Jeníček.

Skupina Jazz Q Martina Kratochvíla patřila od svého založení ke kultovním kapelám na české i evropské hudební scéně.
Po celou dobu své existence nahrála 23 LP a CD.
Kapela koncertovala po celém světě, vyhrála mnoho festivalů a vydala desítky dnes již kultovních alb, z nichž některé (Elegie z r. 1977) získaly významné uznání anglické publicistiky za osmou nejvlivnější desku minulého století.

Informace o představení

Kliknutím na datum nebo čas zobrazíte podrobnosti představení
Středa, 25. 9. - 19:00 Koupit
Název: Jazz Q Martina Kratochvíla
Cena: 150,00 Kč
Místo: Dům kultury
Mariánské náměstí 2187
688 01 Uherský Brod
Zobrazit na mapě